6 порад для того, щоб стати кращим кухарем

Вам не обов’язково ходити до кулінарної школи, щоб стати кращим кухарем. Є багато легких дрібних речей, які ви можете робити щоразу, коли готуєте, щоб отримати кращі та професійніші результати. Однак, немає нічого поганого в тому, що вами часто використовується доставка піци Львів, адже зовсім не обов’язково ставати шеф-поваром, щоб смачно поїсти. Якщо ви все ж вирішили покращити свої кулінарні навики, ось наші 6 найкращих порад щодо покращення вашого приготування:

1. Тримайте ніж правильно

Для кращого контролю візьміть рукоятку ножа так, щоб великий і вказівний палець помістились на бік леза прямо над рукояткою. Говорячи про кухарські ножі, інвестуйте в хороший ніж і тримайте його гострим. Довше та широке лезо кухарського ножа додасть вам швидкості, контролю та впевненості.

2. Почніть з найкращих інгредієнтів

Імпортний пармезан-реджано настільки кращий за вітчизняний пармезан, що навряд чи можна навіть порівняти; відмінний шоколад робить все відмінне в торті; свіжі домашні панірувальні сухарі навіть не зрівняються з упакованими крихтами. Обов’язково подивіться детальніше на сайті про те, які страви можна приготувати з найкращих інгредієнтів.

3. Використовуйте свої руки

Руки – надзвичайно чутливі та витончені інструменти для приготування їжі.

  • Ви можете розвинути це відчуття дотику, звернувши увагу на відчуття різних продуктів на різному ступені готовності, навіть коли ви перевіряєте їх за допомогою термометра, зубочистки чи ножа.
  • Наприклад, м’ясо може бути дуже м’яким, коли воно rare, і буває досить твердим, якщо воно добре прожарене.
  • Дотик також може вказати, коли пиріг випікається, чи достатньо тісто замішано і чи стигла груша.

4. Перейдіть на кошерну або морську сіль і не скупіться на неї

Кошерна і морська сіль мають набагато кращий смак, ніж звичайна кухонна сіль. Хоча їжа не повинна мати солоний смак, вхід у протилежну крайність і використання малої кількості солі при готуванні призводить до того, що їжа має плоский смак. Навіть якщо рецепт передбачає певну кількість солі для використання, ваші інгредієнти, а також ваше піднебіння можуть досить відрізнятися від рецепта, щоб вимагати коригувань.

5. Не прикривайте сковороду під час тушкування

Переконайтеся, що ви бачите дно каструлі між шматочками їжі. Занадто багато їжі знизить температуру сковороди, створюючи багато пари, а це означає, що ви не отримаєте гарного підсмажування. Також важливо висушити їжу перед пасеруванням і переконатися, що сковорода гаряча.

6. Зменшіть кількість рідини, щоб сконцентрувати смак

Якщо ви тушкували м’ясо або овочі, вийміть основний інгредієнт, коли він буде готовий, і трохи зменшіть кількість соусу перед подачею. Коли ви деглазуєте каструлю, не забудьте зменшити додану рідину, прокип’ятивши її на сильному вогні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *