[ad_1]
По завершенню Великої седмиці, або Страсного тижня, святкується Великдень. Цей день має величезну кількість традицій. Однією з таких є збирання Великоднього кошика, у який складають різноманітні продукти: паски, писанки й крашанки, м’ясо, сир тощо. Саме на Великдень закінчується Великий піст, а після повернення з церкви родина, за традицією, збирається за столом і смакує освячену їжу.
З чого варто почати трапезу
Віряни, які дотримуються посту, у суботу, за традицією, повністю обмежують себе в їжі. Їм дозволяється пити винятково воду. А от їсти можна тільки після закінчення богослужіння.
Багато хто вважає, що розпочинати можна з будь-якого продукту. Єдина умова, щоб він був освячений у церкві.
Однак, традиційно, варто почати трапезу саме з вареного яйця, незалежно від того, дотримувались ви посту чи ні. У народі вірять, що кожен член родини має взяти по крашанці або писанці й позмагатись, стукаючи ними одне об одного. Чиє яйце не розіб’ється, той на весь рік отримає щастя й удачу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
[ad_2]
Источник: 0382.ua